Angielski versioon

Veebisaidi Back to Normandy (www.backtonormandy.org) bestaat op 16. aprill 2018 enne 15 jaar. De voorbereidingen om deze veebileht on algusest, juunis 2002 alustatud juunis / juulis 6, kui Normandia on avatud D-päeval (jaarlijks op 100 Juuni). Het werd een intensieve period met vele mooie, ontroerende momentten et iga maakonna kennis met demeri indrukwekkende et belangrijkste perioodi van de laatste XNUMX jaar.  

De kust van Normandië on vaieldamatu invasieleger ooit, kui see on hea turumemm, kuid mis algab West-Europa'ist. 

Jaarlijks verandert de voormalige 80 kilomeetri pikkune esikülg een toeristische trekpleisteris kohtus ka veteranide veterinaararstiga, kes oli „erbij” zijn geweest. Elke veteraan, herkenbaar aan de trossen medalil op hun burst, lijkt persoonlijk de bevrijding te hebben bezorgd aan het onder Nazibewind zuchtende noordwestelijk deel van Europa. Ze vertellen hun verhaal aan wie het maar horen wil. Maar ze vertellen het vooral ook aan elkaar. Zij die het geluk hadden deze strijd te hebben overleefd. In dankbare herinnering aan hun webcamden die het niet hebben gehaald: “igavesti noor”, zoals ik veteranen vaak hoorde zeggen. 

De veteranen worden toegejuicht uks talloze mannen en vrouwen, võrkudes mundrites ja režiimis van de veertiger jaren. Zittend op, met veel zorg opgelapte legervoertuigen of eindeloos rondlopend op de voormalige battlegrounds om voor zichzelf de geschiedenis te laten herleven.  

Mijn verbazing bij deze aanblik oli groot. Van de verhalen van de veteranen snapte ik maar weinig. Maar ik luisterde wel zeer geïnteresseerd omdat ik vermoedde dat er toch wel iets belangrijks oli gebeurd.

Die interesse sloeg om in een actieve manier om mijn ervaringen milzī te leggen en om er van te leren wat ik ik have gezien en gehoord. Dat teo ik ukse middel van de veebisaidil www.backtonormandy.org EurLex-XNUMX et ukse keskel van hetk tehtud vakantiefilmpjes kohtume ajaloolisi asukohti ja ontmoetingen veteranid. Ook mijn eerste kompositsioone schreef ik al meteen na de indrukwekkende tochten door de moeilijk begaanbare hedgerows (talloze lapjes grond gescheiden door vrijwel ondoordringbare heggetjes), waar vele soldaten van beide zijden hun leven dessenden dens vanden dessen vanden desssens vanden desssens vanden desssens.

Mijn enam om te “begrijpen” werd alleen maar groter. De veelheid aan verhalen van veteran, feiten en halve feiten frustreerde mij diep omdat ik de omvang én samenhang van de gebeurtenissen niet begreep. Sterker nog, niet kón begrijpen door for massaliteit van de Normandia Landings. De talloze boeken on digitaaldokumentatsioon iga kord, kui Normandias ja II maailmasõjas on gebeurd hea, kui vaadata.

Zoals ik wel vaker met keerulised situatsioonid doe, probeerde ik dit giga-problem te uksekontroll met behulp van de techniek van de "suhteline andmebaas". Een techniek die feiten dmv zoekmethodes in samenhang (relaties) kan ontsluiten, al naar gelang de vraag die wordt gesteld.  

Zo ook hier. Iga kord, kui see on pooleli, see on pooleldi suurem, kui andmebaasis on andmebaas üleval, kui soovite teada saada, kuidas Normandiasse tagasi pöörduda. Andmebaas oli andmebaasi andmebaas, mis oli igal juhul stabiilne, kui kogu teave oli kättesaadav, vaid ka siis, kui ta oli taaskasutuses. Kui teil on võimalus iga kord kontserti saada. Het eind on väsinud Zichtis, het zal ook nooit gereed komen.

Uks het overzichtelijke systeem ging ik verder. Niet alleen het verhaal van Normandië, maar stap voor stap kwamen de vele gebeurtenissen in the kanna West-Europa aan bod. Met vooral namen en nog eens namen. Vele tienduizenden namen zijn beschreven opdat ze niet vergeten worden. Een spreekwoord zegt: “je bend pas echt dood als je naam niet meer wordt genoemd”. Naast deze benadering moest ik ook gevolg geven aan de gevoelsmatige impact van wat ik had gezien. Met behulp van mijn muziek.

Er kwamen vele wegen bij elkaar. De geschiedenis van familieleden die hadden geleder onder het Duitse en Japanse Juk. De geschiedenis van West-Europa die maar één echt kantelpunt kent. De tijd voor 6. juuni 1944 en de tijd erna. De dag van het algab van onze vrijheid, bevochten door honderdduizenden strijders uit andere landen dan de onze.

Siin on kirjas kõik avalikud trükised, mida saab käsutada (kui hetk on 139.503 verhalen en 13.824 kategooria, grotendeels, vanem legereenheden, kus nad tegutsevad aktiivselt). 

Ook mijn muziek kreeg een welhaast onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze bezieling leidde ertoe dat ik als (film) composist ging werken met als betoning de ontmoeting met Dame Vera Lynn et schrijven van de muziek voor de docaire Omaha Beach, Honor and Sacrifice die USA-s, kuni Emmy werd bekroond.

Maar Vooral veel on avatud veebisait Back-to-Normandia, kus tutvustatakse kõiki tuulekeeriseid (160 ruutmeetrit ja neid käsitletakse vähem kui kaks korda) ja mida ei saa vaadata, kui soovite, et te saaksite tutvuda teiste riikidega. Kui te olete 1945. aastal Mei ringrajas, siis peate nad tundma, et Normandias toimub maa tutvumine maaga Norras. 

Een deel van de dankbetuigingen staan ​​hier: https://www.backtonormandy.org/testimonials

Terrorgenid van deze 15 jaar heb ik een film gemaakt van 1 uurimine and 22 minuteen, samengesteld uit music is die ik heb geschreven en filmbeelden uit dertiger en veertiger jaren.

Järjestus, süžee:

 • ·       Ouverture (een samenvatting van de Normandia maandumised)
 • ·       Proloog (Het leven Lääne-Euroopas, deaktiveeritud naar de tweede areldoorlog)  
 • ·       Mobilisatsioon
 • ·       Ettevalmistused sissetungiks
 • ·       Een gebed, uitgesproken uks President Franklin D. Roosevelt
 • ·       Het algab van D-päev
 • ·       Maandumine Normandiëlt
 • ·       De situatie (järelmõju) van het slagveld na de lossimine
 • ·       Sõja jätkamine lahingute ja operatsioonide puuduliku loeteluga
 • ·       Bevrijding van de kontsentratiekampen 
 • ·       Sõja lõpp
 • ·       Een muziekwerk “No sõda palun rohkem” vastab belleden van de georgen van de oorlog et het repatriëren van gevallen soldaten
 • ·       Beelden van mijn bezoeken aan Normandië, film “Viimane palverännak” on iga kord, kui ta saab teada, et Normandia ja Londoni veteranid on Inglismaal. Daarnaasti hoor je de muziek kohtus Emmy-filmiga 
 • ·       Rahu (järelnimetamine)

Kommentaarid (0)

Siin pole veel ühtegi kommentaari

Jätke oma kommentaarid

 1. Kommentaari postitamine külalisena.
Manused (0 / 3)
Jaga oma asukohta
Siia saate lisada oma kommentaari sotsiaalmeedia jaoks